Home / DAILY QUIZ / G.K Quiz 1st August 2018 In English

G.K Quiz 1st August 2018 In English

By: D.K Chaudhary
1. National Unity Day is celebrated?
Ans. On 31st October

2. What is the World Heritage Site declared by UNESCO in 1985?
Ans. Kaziranga National Park

3. Who played an important role in establishing Nalanda University?
Ans. George Yeo

4. Osama bin Laden in which city of Pakistan was killed?
Ans. Abbottabad

5. What causes rainbow from water droplets?
Ans. Reflection, refraction and scattering

6. Rs. And the coins of 2 and 2 are made of which metal?
Ans. Ferricic steel

7. Which NFC is based on?
Ans. RFID (Radio Frequency Identification).
8. Find Odd Aspects (Buland Darwaza, Gateway of India, Agra Fort, Jodha Bai Mahal)
Ans. Gateway of India

9. Find out the odd? (malware, phishing, ransom ware, spam)
Ans. Spam

10. What is the similarity in boat, ship, submarine, boat?
Ans. Is this all the means of water transport?

11. Who was the political guru of Gandhi?
Ans. Gopal Krishna Gokhale

12. In Bengal, what is the division of Bengal in 1905?
Ans. By Lord Curzon

13. Has the extended form of IMO?
Ans. International Maritime Organization

14. The first woman Chief Minister of any Indian state?
Ans. Sucheta Kripalani

15. Comes under Crop Insurance Scheme?
Ans. Prime Crop Insurance Scheme (PMFBY)
16. Nustar - x ray is used to find out?
Ans. High energy x-rays

17. Which webpage is written by?
Ans. HTML

18. What does Captcha go for?
Ans. Human detection

19. Which cricketer has hit six sixes in six balls of the same over in T20 format of international cricket?
Ans. Yuvraj Singh

20. One of the highest producing states of tea is:
Ans. Assam

 

About D.K. Choudhary

Check Also

Polity Quiz 15th Oct 2018 In Hindi

D.K. Choudhary प्रश्न 1 सरकार से संसदीय में "वह बराबर के बीच पहला है" वह …