Home / DAILY QUIZ / Current Affairs GK In English 17th Dec 2017

Current Affairs GK In English 17th Dec 2017

By: D.K Chaudhary

1. Sushil Kumar has won gold in which category at the 2017 National Wrestling championship?
Answer: 74 kg.

2. Who has been appointed the new chairman of Bombay Stock exchange (BSE)?
Answer: Sethurathnam Ravi.

3. The Navegaon National Park (NNP) is located in which district of Maharashtra?
Answer: Gondia.

4. Which country was named ‘the destination of the year’ according to the Major travel publication Travel+Leisure?
Answer: Canada.

5. Which country to host the 2023 Rugby World Cup?
Answer: France.

6. Which web portal has been launched by the Union Government for monitoring universal household electrification?
Answer: Saubhagya.

7. The International Film Festival of India (IFFI-2017) will set up Next Gen-Bioscope Village in which city to allow non-delegates to watch films?
Answer: Panaji.

8. Who has been appointed as the new ambassador of World Packaging Organisation (WPO)?
Answer: Chakravarthi AVPS.

9. Which country athlete won the Delhi Half Marathon?
Answer: Ethiopia.

10. Which bank opens its First all women branch in Chennai, India?
Answer: RBL Bank.

11. The United Nations appointed Knut Ostby as interim resident coordinator of which country?
Answer: Myanmar.

12. Which country will host the 2018 Asian Cricket Council (ACC)?
Answer: Pakistan.

13. What is the maximum age of joining the National Pension System (NPS)?
Answer: 65 years.

14. Indian Air Force left to which country to participate in exercise ‘Blue Flag-17’?
Answer: Israel.

15. Who has been appointed as the Karnataka’s first woman Director General and Inspector General of Police (DG-IGP)?
Answer: Neelmani N. Raju.

16. Who has been selected for Kerala’s top literary award “Ezhuthachan Puraskaram-2017”?
Answer: K Satchidanandan.

17. Which species is regarded as the world’s most endangered great ape?
Answer: Tapanuli orangutan.

18. Who is appointed as the Additional Director General of Border Security Force (BSF)?
Answer: Nasir Kamal.

19. Which bank acquires payments wallet “Freecharge”?
Answer: Axis Bank acquires FreeCharge for Rs 385 cr.

20. How many agreements of APAs did the CBDT signs with taxpayers?
Answer: 2.

21.Name the Indian cricketer who inaugurated his first global cricket academy in the United Arab Emirates?
Answer: Mahendra Singh Dhoni.

22. In which city, the India’s first cartoon network theme park is to be set up?
Answer: Surat.

23. Who has won the 2017 IBSF World Billiards Championship?
Answer: Pankaj Advani.

24. Which city is hosting the Aadi Mahotsav, a fortnight long Tribal Festival of 2017?
Answer: New Delhi.

25. Which State Government unveiled an ambitious project to install Wi-Fi facility in all gram panchayats across the state?
Answer: Karnataka.

26. Who takes Charge as SEBI Executive Director?
Answer: Anand Rajeshwar Baiwar.

27. For which disease Union Government introduces Daily Drug Regimen?
Answer: Tuberculosis.

28. Who won the IEBF Excellence Award 2017?
Answer: Pawan Kalyan.

29. Who is selected for Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development?
Answer: Shri Manmohan Singh.

30. With which company Ericsson ties for the 5G technology?
Answer: Airtel.

31. Which is the richest country in the World Per Capita by Forbes 2017 list?
Answer: Qatar. This country GDP (PPP) per capita: $88,222.

32. Who becomes the first female pilot in Indian Navy?
Answer: Shubhangi Swaroop.

33. Which company in the world to aims the train 5 lakh Indians on Digital Skills by 2020?
Answer: Facebook.

34. What is the name of the free learning app launched by the Rajasthan government?
Answer: Dishari.

35. Which state CM launched a PS-SBG scheme for rural women to start their own businesses?
Answer: Andra Pradesh.

36.Who conferred with the Tata Literature Live Lifetime Achievement Award recently?
Answer: Girish Karnad.

37.Who inaugurated the International Ambedkar Conclave?
Answer: Shri Ram Nath Kovind.

38.Who was appointed as India’s G20 Sherpa?
Answer: Shaktikanta Das.

39. Which ministry won Bronze Medal at the India International Trade Fair 2017?
Answer: Ministry of Health Affairs.

40. Who launches cryptocurrency exchange Coinome in India?
Answer: Bill Desk.

41. Which state introduces Land Improvement Schemes Act bill to empower farmers in state?
Answer: Punjab.

42. Who won the Sportsman of the Year award at the first edition of Indian Sports Honours (ISH-2017)?
Answer: Kidambi Srikanth.

43. Who won gold medal in Asia Archery Championship?
Answer: Shri Abhishek Verma.

44. Which state of India get World Bank subsidy to buy 130 electric buses?
Answer: West Bengal.

45. Who won the 67th edition of the Miss World crown?
Answer: Manushi Chhillar.

46. Patanjali group has signed a MoU with which state government for setting up a food park in the state?
Answer: Telangana.

47. Who won Miss World 2017?
Answer: Manushi Chhillar.

48.The first-ever Namami Barak festival has started in which state?
Answer: Assam.

49. Who has been chosen for Prof. Yashwantrao Kelkar Youth Award 2017?
Answer: Gopinath R.

50. The 2017 World Food India (WFI) has started in which city?
Answer: New Delhi.

 

About D.K Chaudhary

Polityadda the Vision does not only “train” candidates for the Civil Services, it makes them effective members of a Knowledge Community. Polityadda the Vision enrolls candidates possessing the necessary potential to compete at the Civil Services Examination. It organizes them in the form of a fraternity striving to achieve success in the Civil Services Exam. Content Publish By D.K. Chaudhary

Check Also

Important Books and writers In Hindi 23rd April 2018

By: D.K Chaudhary 1. द एक्सीडेंट्ल प्राइम मिनिस्टर: संजय बारू 2. अनब्रेकेबल: मेरीकॉम 3. कॉफी …